در مقاله های قبلی در مورد تفاوت باند و بلندگو و نحوه ی نصب آنها به صورت مفصل صحبت کردیم در این مقاله در مورد مکانیزیم و توضیحات تخصصی تر در مورد انواع بلندگو ها مانند:انواع بلندگو ها از نظر ساختار آن و چگونگی تولید صدا از نظر بم و زیر بودن را بررسی میکنیم و همچنین توضیح مختصر راجع به تاریخچه تولید آن می دهیم سپس به قسمت های مختلف بلندگو اعم از بوفر و توتر و وظایف آنها میپردازیم. در آخر به بررسی ولتاژ مورد نیاز هر سیستم می پردازیم و در مورد مشخصات هر بلندگو که معمولاً روی کارتون هر اسپیکر نوشته شده است توضیح می دهیم(برفرض مثال توان موردنیاز،فرکانس کاری،ضداب بودن ویا نبودن و…)
بلندگو چیست؟
وسیله تولید امواج صوت را بلندگو مینامند، در ادامه شرح مختصری بر امواج صوتی می دهیم .
وقتی جسمی در هوا حرکت می کند باعث منبسط شدن هوای دور اطراف خود می شود این تغییرات وقتی به پرده گوش می رسد مغز ما آن را امواج صوتی تشخیص می دهد عملاً امواج صوتی منبسط و منقبض شدن هوای دور اطراف ماست،بلندگو وظیفه تولید این انقباض و انبساط هوا را دارد.
فرکانس صوت :
هرچه فرکانس صوت بیشتر باشد بدین معنی است که سرعت منبسط و منقبض شدن هوا بیشتر است لذا صدایی که به گوش میرسد زیر تر است هرچه تعداد نوسانات بر واحد ثانیه کمتر باشد صدای شنیده شده بم تراست.
هرچه فرکانس صدا دارای دامنه بیشتری باشد بیشتر میتواند پرده گوش انسان را به حرکت درآورد پس ما آن صدا را بلندتر می شنویم، در نتیجه فرکانس صدا هیچ ارتباطی با میزان صدای شنیده شده توسط گوش انسان ندارد همین تعریف در بلندگو ها نیز کاربرد دارد هر چه دامنه صوت تولید شده توسط بلندگو بیشتر باشد ما صدایشان را بلندتر می شویم هرچه فرکانس صدا بیشتر باشد و آن صدا را زیرتر متوجه میشویم پس برای ساختن بیس ما یک صدا با دامنه زیاد و فرکانس کم احتیاج داریم.
واحد اندازه گیری دامنه صوت را دسیبل می گویند که با نماد(db) نمایش می دهند.
میزان افزایش دسیبل به صورت لگاریتمی است برای توضیح این گونه شرح می دهم اگر سکوت مطلق را ۰ دسیبل در نظر بگیریم صدای ده برابر قویتر را ۱۰ دسی بل اندازه گیری می کنند اما صدایی ۱۰۰ برابر قوی تر را ۲۰ دسی بل نشان می دهند.
حال که با مفهوم صوت آشنا شدیم بلندگو را این گونه توضیح می دهیم بلندگو وسیلهای است که انرژی الکتریکی را به امواج صوتی تبدیل میکند.
بلندگوها بیش از ۱۰۰ سال است که اختراع شده اند.
انواع بلندگو ها:
از پیزو الکتریک گرفته تا کوارتز و ریبون و… همگی ساختار مشابهی دارند.
چگونگی تولید صدا با استفاده از بلندگو:
یک سیم پیچ مسی متصل به مخروط یا دیافراگم بلندگو که روبروی یک آهن ربا قرار گرفته است، وقتی جریان الکتریکی با فرکانس مشخص به سیم پیچ وارد میشود یک میدان الکتریکی از سیم پیچ ساطع می شود که این میدان گاهی میدان آهنربا را دفع کرده و گاهی جذب می کند، این دفع و جذب کردن باعث به حرکت درآمدن سیم پیچ می شود، سیم پیچ نیز که به دیافراگم متصل است باعث به حرکت درآوردن ان شده و دیافراگم هم بر اساس همین توضیحات امواج صوتی را تولید می کند.
باتوجه به توضیحات بالا هر چه جریان الکتریکی وارد شده به سیم پیچ قوی تر باشد سیم پیچ بیشتر می تواند دیافراگم را حرکت داده و صدای تولید شده بلندتر است.
انواع بلند گو ها بر اساس کاربرد:
Woofer :
درفرکانس پایین کاربرد دارند(تولید صدای بم).
Tweeter :
در فرکانس بالا کاربرد دادند (تولید صدای زیر).
Midrange :
در فرکانس های میانی ناحیه شنوای کاربرد دارند.
گاهی برای تولید صدای بهتر از از دو نوعtweeter و woofer به صورت مجموع دریک بلند گو استفاده میشود.
در این بلندگوها چون باید فرکانس های جداگانه به هر قسمت وارد شود ، می بایست فرکانس ورودی را تفکیک کرد که به دو صورت زیر انجام می شود:
روش غیر فعال :
از یک سلف و یک خازن تشکیل شده و کار جداسازی فرکانس را انجام میدهد.
روش فعال:
جدا کننده غیر فعال
عمل جداسازی فرکانس توسط یک برد الکترونیکی انجام میشود.
مقالات مرتبط : برای دیدن انواع اسپکیر سقفی بلوتوث دار و نحوه ی عملکرد آن ها کلیک کنید.
انواع بلند گوی فول رنج و کامپوننت:
بلند گوی فول رنج:
همان طور که از اسمشان پیداست میتوان دامنه ی گسترده تری از فرکانس صوت را پوشش دهد با توجه به این که توان دامنه ی فرکانس صوت را با یک بلند گو پوشش میدهد اقتصادی تر است اما کیفت پایین تری دارد .
بلند گوی کامپوننت:
در برابر اسپیکرهای فول رنچ دارای قیمت بیشتری هستند و طبیعی است که کیفیت بالاتری را نیز به کاربر ارائه میدهند و صدای شفاف تر و مناسب تری را تولید کرده، این دسته از باندها برای سیستم های صوتی حرفه ای کاربرد دارند همچنین از طول عمر بیش تری نیز برخوردارند.
انواع بلند گو از نظر ولتی یا اهمی:
بلندگو اهمی
برای فهم بهتر تفاوت و نوع استفاده آنها باید یک سری اطلاعات در مورد انتقال انرژی الکتریکی اشاره کنیم.
ولتاژ مصرفی خانگی ۲۲۰ ولت است اما برای انتقال انرژی الکتریکی از نیروگاه به مصرف کننده به هیچ وجه از ۲۲۰ ولت استفاده نمیشود، زیرا در این ولتاژ با توجه به توان مصرفی یک شهر جریان بسیار زیادی را باید انتقال داد همچنین بین نیروگاه و مصرف کننده مسافت خیلی زیادی وجود دارد، در ولتاژ ۲۲۰ ولت تلفات بسیار زیادی در سیستم برق رسانی ایجاد می شود که تلفات را به حداکثر می رساند،برای به حداقل رساندن تلفات انتقال، ولتاژ انتقال برق را تا چندین کیلو ولت با استفاده از ترانسفورماتور های مخصوص بالا می برند.
در مدارات صوتی اهمی :
ولتاژ انتقال امواج بسیار کم است و در مسافت های بالا و تعداد زیاد بلندگو افت ولتاژ به شدت اتفاق می افتد برای مسافت های کم تر از ۱۰ متر و تعداد بلندگوهای کم تر از ۳ الی ۴ عدد کاربرد دارد، برای مسافت های بیشتر و تعداد بلندگو های بیشتر ما از سیستم ولتی استفاده میکنیم.
در سیستم اهمی بسته به تامین میزان اهمی امپیلی فایر باید بلند گوها را به عنوان مصرف کنند اهمی با هم سری یا موازی کرد..
سیستم ولتی:
این سیستم همانطور که توضیح داده شد، برای تعداد بلندگو های زیاد و مسافت های بیش از ۱۰ متر استفاده می شود به خاطر افت ولتاژ کمتر آن نسبت به سیستم فوق در این سیستم ولتاژ انتقال دهنده امواج ۱۱۰ ولت می باشد، برای تبدیل ولتاژ ها از ترانسفورماتور ها استفاده می کنیم، نهایت افت ولتاژ در این سیستم سه الی چهار ولت است که زیاد تاثیری در انتقال امواج ندارد.
مزیت سیستم اهمی نسبت به سیستم ولتی در این است، سیستم اهمی به دلیل ولتاژ پایین حساسیت بهتری نسبت به سیستم ولتی دارد بنابراین صدا را با کیفیت بهتری به گوش می رساند.
پارامتر های بلندگو :
توان ثابت(RMS ):
میزان توانی است که توسط بلندگو به طور متوسط و مداوم قابل ارائه می باشد.
توان حداکثری یا پیک:
این توان به صورت لحظه ای قابل تحمل توسط بلندگو است و میتواند به صورت لحظهای این توان را خروجی دهد.
فرکانس قابل تولید یا پاسخ فرکانسی(frequency response ):
بازه ی تولید فرکانس که به طور معمول در ردهی فرکانس قابل شنیدن انسان است.
مقاومت impedance :
مقاومت اهمی یک بلند گو است .
Sensitivity :
این پارامتر میزان توان مصرفی را نسبت به حجم صدای خروجی نشان می دهد.
اسپیکر های سقفی بلوتوث دار خانه هوشمند هایکا
اسپیکر سقفی way2
در سیستم صوتی که توسط ما نصب می شود از بلندگو های نوع اهمی که برای منازل بهترین گزینه است استفاده می شود این اسپیکر ها از نوع 2 way هستند و در ساختار خود هم از woofer وهم Tweeter بهره می برند این عامل باعث پوشش کامل فرکانس های صوت شده یعنی باند های ذکر شده تمام فرکانس های صوت را با بهترین کیفیت پخش می کنند تمام سعی ما این است که شما بهترین لحظات خود را در منزل با استفاده از این سیستم صوتی تجربه کنید همچنین می توانید با نواختن موسیقی از این سیستم همراه با عزیزانتان یک روز به یاد ماندنی داشته باشید.
برای خرید و قیمت انواع بلندگو های سقفی بلوتوث دار کلیک کنید. همچنین برای مشاوره ی خانه هوشمند توسط بهترین متخصصین هایکا کلیک کنید.
برای اطلاعات بیشتر نیز میتوانید وکیپدیا انگلیسی را مطلاعه کنید.
سخن پایانی
قفل های دیجیتال دارای انواع مختلفی هستند که از مزایا و معایب زیادی برخوردارند. سرعت ساخت و استفاده آنها، در صنعت ساختمان سازی بسیار افزایش یافته است. به همین جهت، برند های زیادی در تولید این نوع قفل ها فعالیت دارند. قفل های دیجیتال بیشتر در ادارات و منازل مسکونی به کار برده می شوند.
پیشنهاد می کنیم، ابتدا نکات مهم مربوط به مدل های قفل های هوشمند را به طور کامل بررسی کنید. متریال، ظاهر قفل ها و ماندگاری و طول عمر این دسته از قفل ها، از جمله مواردی است که می بایست در نظر داشته باشید. در این مسیر می توانید از مشاوران و افرادی که در این زمینه دارای تجربه هستند نیز مشورت بگیرید. همچنین حتما پیش از خرید از چندین منبع، قیمت این محصولات را بررسی کنید تا متحمل پرداخت هزینه های اضافی نشوید.
هایکا با معرفی و فروش تخصصی انواع محصولات و تولیدکنندگان در زمینه هوشمند سازی و تجهیز ساختمان های لوکس می کوشد تا نیاز صنعت را در زمینه شبکه توزیع و خرید تخصصی بر آورده نماید. همچنین هایکا امکان مقایسه کیفیت و قیمت محصولات مختلف و مذاکره بی واسطه با تولیدکنندگان را در اختیار مشتریان خود قرار می دهد تا آنها را در امر خرید : کلید لمسی ، کلید لمسی هوشمند ، خانه هوشمند ، پرده برقی ، دستگیره دیجیتال ، قفل دیجیتال ، آمپلیفایر لمسی ، بلندگو سقفی و بلندگو بلوتوثدار یاری نماید .