سیستم ابیاری هوشمند مزارع منزل

سیستم آبیاری هوشمند چیست ؟؟ آبیاری هوشمند منازل و مزارع به صورت عمل میکند و مزایا و معایب این تکنولوژی چیست ؟؟ همچنین در پایان به برسی تک تک اجزای سیستم آبیاری هوشمند می پردازیم .پس با خانه هوشمند هایکا همراه باشید .

در زمانی که زمین با کمبود آب مواجه است بهترین راه این است که در مصرف آب صرفه جویی کنیم می دونیم که برای آبیاری زمین های بزرگ یا حتی باغچه های خونه آب زیادی هدر میره پس یکی از این صرفه جویی ها در زمین سیستم آبیاری هوشمند است که می تونه به جلوگیری از هدر رفتن آب کمک کند .

با توجه به مسئله کمبود آب در کشور مدیریت آب بسیار الزامی است برای مدیریت آب به دنبال راهی درست و بهینه از آب هستیم ، سیستم آبیاری هوشمند راهی مناسب و بهینه جهت استفاده از آب است .

حالا سیستم آبیاری هوشمند چیه ؟

سیستم ابیاری هوشمند منزل

سیستمی است که با توجه به زمان بندی معین زمین را به صورت خودکار آبیاری می کند و از آسیب دیدن گیاهان بر اثر کم آبی یا بی آبی جلوگیری می کند، تا زمانی که دما بالا می ره و بارش کم میشه تعداد دفعات آبیاری بیشتر میشه و زمانی که بارندگی زیاد میشه تعداد آبیاری کم میشه و ما می تونیم زمین مورد نظرمون را همانطور که توی خونه نشستیم آبیاری کنیم .

قبلا سیستم های آبیاری دیگه ای هم وجود داشت مثل سیستم آبیاری قطره ای که این روش از نظر اقتصادی اصلا مناسب نیست چرا ؟

چون نیاز به کابل کشی داشت و اگر کابل خراب میشد یا آسیب میدید خسارت زیادی به بار می آورد یا اگر قرار باشد یک زمین بزرگ را به سیستم آبیاری هوشمند مجهز کرد کابل زیادی و مخزن آب زیادی نیاز هست.

هنگامی که آب در کابل ها حرکت می کند دماش بالا می ره که باعث میشه مقدار زیادی از اون تبخیر بشه .

یکی دیگه از آبیاری هایی که قبلا وجود داشت آبیاری بارانی بود که یکی از مشکلات آبیاری بارانی هم تبخیر شدن آب است چون آب در هوا پخش می شود و اگر زمین بزرگ باشد نیاز به فواره های زیادی دارد .

 

 

آبیاری هوشمند دارای مزایای زیادی هست :

-استفاده بهینه از باران و هدر نرفتن آب

-کاهش هزینه های مربوط به آبیاری و کشاورزی

-آبیاری به موقع محصولات

-حذف آبیاری زود هنگام

-حذف مشکلات مربوط به سیستم آبیاری قطره ای و بارانی

-جاگذاری دستگاه در زیر زمین

-کارکرد به صورت قطره ای

-قطع خودکار با بارش باران

-خدمات آبیاری هم کوددهی .

بهتره یه توضیح مختصری در مورد بعضی از مزایای آبیاری هوشمند بدم.

-جاگذاری دستگاه در زیر زمین :

یکی از مشکلاتی که قبلا وجود داشت وجود شیلنگ در حیاط بود که هم جمع کردن آن کار سختی بود هم صحنه زشتی به حیاط و باغچه ما می داد.  این مورد یکی از مزیت های سیستم ابرسانی هوشمند است که هیچ شیلنگی وجود نخواهد داشت و آبپاش ها در زیر زمین کار می شود در موقع آبیاری بیرون می آیند و پس از اینکه آبیاری تمام شد به داخل زمین می روند .

-به صورت قطره ای کار می کند :

یکی دیگر از مزایای تکنولوژی ابیاری هوشمند،ابیاری قطره ای می باشد که باعث صرفه جویی می شود چون هر قسمت از خاک که رطوبتش کم باشد را به صورت قطره ای آبیاری می کند .

-هم آبیاری می کند هم کود دهی :

آبیاری با این سیستم بسیار بهتر از روش های قدیمی است چون هم به طور خودکار کار می کند و هم هر قسمتی از باغچه را که نیاز به رطوبت داشته باشد شناسایی می کنه و هم آبیاری می کنه و کود می ده .

-اگر باران ببارد آبیاری نمی کنه :

این سیستم چون متوجه رطوبت خاک می شود در زمانی که باران می بارد رطوبت را تشخیص می ده و آبیاری نمی کنه .و میتوان گفت یکی از مهم ترین مزایای سیستم ابیاری هوشمند می باشد.

معایب آبیاری هوشمند

یکی از معایب سیستم آبیاری هوشمند در این است که هزینه آن زیاد است و هر چه محل آبیاری بزرگ تر باشه تعداد سیستمی که باید کار شود بیشتر می شود .

عملکرد سیستم آبیاری هوشمند

عملکرد و طراحی سیستم آبیاری هوشمند به 2 شیوه انجام می شود:

-روش اول اطلاعات مربوط به زمین را به صورت دستی وارد می کنیم و زمان مشخص به آن می دهیم سپس سیستم بر اساس زمانی که به اون دادیم کار آبیاری را شروع می کند.

-روش دوم : روشی است که اطلاعات هوا را خود سیستم از قسمت حسگر خود دریافت می کند و بر اساس اطلاعات آب و هوایی کار آبیاری را شروع می کند بدون اینکه در سر زمین خود باشیم .

 

بیشتر بدانید : خدمات هوشمند سازی ساختمان

اجزای سیستم آبیاری هوشمند

از دو قسمت سخت افزاری و نرم افزاری تشکیل شده است . حسگر هوا شناسی ، پمپاژ ، مدار محافظتی و مدار ارتباطی ، کنترل مرکزی

دستگاه کنترل کننده :

به صورت هوشمند است و به صورت خودکار بدون دخالت انسان اطلاعات را از سیستم می گیرد و بر اساس اطلاعات زمین را آبیاری می کند .

حسگرها :

وظیفه آنها ارتباط بین سیستم مرکزی و دستگاه کنترل است یعنی اطلاعات را از محیط می گیرد و به دستگاه کنترل می دهد .

هواشناسی :

به صورت خودکار اطلاعات هواشناسی را به سیستم می دهد و هر گونه مشکل را اطلاع می دهد که آبیاری متوقف شود.

سیستم کنترل مرکزی :

مهمترین قسمت سیستم آبیاری هوشمند است و تمام موارد لازم برای گیاه را کنترل و مدیریت می کند و ذخیره و اجرا می شود .

برای مشاوره ی بیشتر در مورد سیستم آبیاری هوشمند در اصفهان کافیه با متخصصین هایکا تماس بگیرید و همچنین هر سوالی که داشتید را میتوانید در قسمت نظرات بپرسید کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگو خواهند بود.

به این مطلب امتیاز دهید
0 0 votes
امتیاز محصول
ارسال دیدگاه
Notify of
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
مشاهده کلیه پیام ها