انواع حسگر اثر انگشتی

حسگر اثر انگشتی

به طور کلی اصول کار کردن حسگرهای اثر انگشت به این صورت است که از هر اثر انگشت یک عکس با وضوح بسیار بالا می گیرند. که هرکدام به شیوه ی خود و با ویژگی منحصر به بفرد اسکن میکنند. همچنین این حسگر های اثر انگشتی به دو صورت عکس را در خود آنالیز می‌کنند. پس با هایکا باشید تا عملکرد کامل انواع حسگر های اثر انگشتی را ببینیم.

1-اول به صورت یک عکس نوری که فواصل بین خطوط منحنی اثر انگشت و نقاط تیره و روشن اثر انگشت را میسنجند.

2-درمرحله دوم آنالیز اثر انگشت به صورت دیجیتالی اثر صورت می‌گیرد (طبق اعداد ۰۱)

3-در مرحله سوم و اخرین مرحله نتیجه ی دو آنالیز 1 و2 به قسمت شناسایی دستگاه فرستاده می‌شود و بعد از مطابقت و تایید و صحت اثر انگشت ، فرمان به صورت الکترونیکی ارسال می شود تا عمل مورد نظر ما صورت گیرد که می‌تواند باز شدن قفل درب منزل ، درب گاوصندوق ، قفل گوشی ، و… باشد.

انواع حسگرهای اثر انگشتی

حسگر های اثر انگشتی در3 دسته و ۶ مدل طبقه ‌بندی می‌شوند:

1-نوری یا اپتیکال
2-نیمه هادی (رادیویی، حرارتی، فشاری، خازنی )
3-فراصوت

1-حسگر اثر انگشت نوری یا اپتیکال

حسگر نوری،حسگر اثر انگشتی ،اپیتیکال

حسگر نوری،حسگر اثر انگشتی ،اپیتیکال

اصول کار این حسگر گرفتن تصویر نوری با کیفیت از اثر انگشت است و سپس تحلیل آن مثل : تحلیل قسمت های تیره و روشن اثر انگشت و فواصل منحنی روی انگشت و در نتیجه تشخیص یکسری از ویژگی‌های منحصر به فرد در هر اثر انگشت، طبقه بندی این نوع حسگر اثر انگشتی از لحاظ امنیت و کیفیت در گرفتن عکس از اثر انگشت است یعنی هرچی کیفیت و وضوح عکس گرفته شده توسط این حسگر بیشتر باشد در نتیجه اثرانگشت دقیق تر و بهتر بوده و حسگر از امنیت و اطمینان بالاتری برخوردار خواهد بود و برعکس هرچه کیفیت عکس و وضوح آن پایین‌تر باشد در نتیجه امنیت و اطمینان کمتری از حسگر حاصل می‌شود .

حسگر اثر انگشتی فشاری( نیمه هادی )

 

اصول کار این حسگر به این ترتیب است که برپایه مواد ی عمل می کند که بر اثر فشرده شدن انرژی الکتریکی تولید می کند (به این مواد در رشته برق بطور تخصصی مواد پیزوالکتریک می‌گویند )عملکرد در این حسگر ها به این شکل است که هنگامی که انگشت روی صفحه لمسی قرار می‌گیرد نواحی برآمده انگشت روی مواد زیر صفحه (مواد پیزو الکتریک) فشار وارد کرده و نواحی تو رفته فشاری را وارد نمی کند به این ترتیب تغییرات در این حسگر ها تشخیص داده می‌شود و متناسب با فشار وارده توسط نواحی برآمده انگشت انرژی الکتریکی تولید می‌کند و توسط آن انرژی الکتریکی تولید شده یک اثر انگشت در دستگاه ثبت میشود .

 

معایب حسگر اثر انگشتی فشاری

 

از معایب این نوع حسگرمی‌توان به حساس بودن آن به فشار زیاد اشاره کرد یعنی اگر فشارانگشت درحین انالیززیاد باشد حسگر آسیب میبیند واین مسئله از لحاظ امنیتی ضعف محسوب میشود نکته بعدی این است که به راحتی می توان این حسگر را فریب داد.

 

مقالات مرتبط : تنظیم هوشمند دمای منزل 

حسگر حرارتی

 

عملکرد این حسگر به این صورت است که وقتی انگشت روی حسگر قرار می گیرد با توجه به دمای نواحی برآمده انگشت و دمای فضاهای خالی بین برآمدگی ها یک ‌نقشه حرارتی از اثر انگشت شکل می گیرد( صفحه حسگرها را از مواد پیزوالکتریک هستند که حرارت را به الکتریسیته تبدیل می کند )
مزایا:
این حسگر در بازه دمای زیادی جواب می‌دهد امنیت بالایی دارد وبه راحتی فریب نمیخورد.

 

معایب حسگر های حرارتی

 

اگر دمای محیط برابر با دمای سطح انگشت شود برای اینکه حسگر عمل کند باید با گرم کردن محیط یا انگشت یک درجه اختلاف دما ایجاد کرد تا حسگر عمل کند .

حسگر خازنی

حسگر خازنی

حسگر خازنی

این نوع حسگر از کنار هم قرار گرفتن چند مدار خازنی در کنار هم زیر صفحه حسگر تشکیل شده است و در این نوع حسگر اطلاعات به صورت تغییرات انرژی الکتریکی ذخیره میشود یعنی با برخورده سر انگشت با صفحات رسانا و تغییرات انرژی الکتریکی در خازن ها حسگر عمل کرده و یک تصویر دوبعدی از اثر انگشت در قسمت تشخیص دهنده ی خود به وجود می آورد که این تغییرات براثرآمدگی های روی انگشت و نقاط فرورفته و تیره و روشن انگشت است.

مزایا حسگر خازنی:

از مزایای این حسگر می‌توان به امنیت بالا و تشخیص اثر انگشت در هر مدل و ژستی اشاره کرد.
معایب :
اگر انگشت خیس باشد و یا آغشته به موادی چرب و.. باشد حسگر به صورت درست عمل نمی‌کند و دچاراختلال میشود.

 

مقالات مرتبط : امنیت ساختمان با درب باز کن اثر انگشتی

حسگر اثرانگشت رادیویی

عملکرد این حسگر به این صورت است که حسگر تشکیل شده است از تعداد زیادی گیرنده مانند: آنتن این حسگر فرکانس ضعیف و کمی ارسال می‌کند فرکانس ایجاد شده بعد از برخورد با ناحیه سر انگشت برگشت داده میشود و توسط گیرنده های حسگر دریافت می‌شود و مطابق با آن یک موج تشکیل می شود، توسط آن موج در قسمت تشخیص دهنده حسگر اثر انگشتی دیجیتالی شکل می گیرد .

مزایا :

در این حسگر درصد فریب خوردن حسگر نزدیک به صفر است زیرا دارای قدرت تشخیص اثر انگشت از یک لایه زیر پوست می باشد و قادر به شناسایی اثر انگشتی می باشد که پوست روی ان آسیب دیده باشد.

 

حسگر فراصوت

این حسگر دارای فرستنده و گیرنده های امواج فراصوت است و به این صورت عمل می کند که فرستنده ها پالس های تولید شده فراصوت را ارسال می‌کنند. این پالسها به سر انگشت برخورد کرده و توسط قسمت های برامده انگشت مقداری از آن بازگشت داده می‌شود و قسمتی از آن توسط نواحی فرو رفته سر انگشت جذب می شود اما پالس هایی که برگشت داده می شوند به سمت حسگردریافت کننده آنها را دریافت کرده و آنالیز می‌کند و اثر انگشت ثبت میشود.

مزایا ی حسگر های فراصوت

در این نوع حسگر با طولانی تر کردن زمان اسکن انگشت حسگر قادر به ایجاد تصویر سه بعدی از اثر انگشت است با جزئیات بسیار دقیق و بالا و قدرت تشخیص حداقل ده برابر بقیه ی حسگرها و ضریب فریب خوردن این حسگر حدوداً صفر است.

برای مشاوره ی هوشمند سازی کلیک کنید یا با کارشناسان خانه هوشمند هایکا تماس بگیرید.

به این مطلب امتیاز دهید
0 0 votes
امتیاز محصول
ارسال دیدگاه
Notify of
guest
10 نظرات
قدیمی تر
جدیدتر
Inline Feedbacks
مشاهده کلیه پیام ها
mahan
mahan
4 years ago

سلام من تازه با سایت شما اشنا شدم مقاله های خیلی خوبی دارین ایا کلاس های اموزش هوشمند سازی هم برگذار میکنید ؟

مهدی
مهدی
4 years ago

سلام بسیار عالی بود فقط در مورد حسگر های درب و پنجره بیشتر توضیح بدید

محمد
محمد
4 years ago

سلام این حسگر هایی که درب بازکن های اثر انگشتی استفاده میشه امن هستند ؟

sadegh
sadegh
3 years ago

ممنون بابت مقاله هاتون من هر وقت بیکار میشم مقاله های سایتتون را میخونم
میشه راجب حسگری که توی کلید های لمسی هست بیشتر توضیح بدین؟عمرشون به چه صورته ؟ خراب بشن قابل تعمیر هست ؟؟

parvaz
parvaz
3 years ago

سلام اگه کدوم یک از این حسگر ها عمر بیشتری دارند؟

msood
msood
3 years ago

حسگر های توی کلید لمسی از کدوم نوع هستن ؟با دستکش هم عملل میکنه

خانزاده
خانزاده
3 years ago

حسگر های اثرانگشتی در کلید لمسی و دربازکن ها از چه نوعی هستن ؟ و ضد ابن ؟