انواع کلیدهای لمسی :
انواع کلید های لمسی ایرانی چه مدل هایی هستند ؟ در مقاله ی قبل نحوه ی انتخاب بهترین کلید لمسی را گفتیم اکنون میخوایم انواع کلید های لمسی را بررسی کنیم . پس با خانه هوشمند هایکا همراه باشید.
مدتی است که کلیدهای لمسی در بازار کلید و پریزها برای خود قسمتی را اختصاص داده و این قسمت هر روز بزرگ و بزرگتر می شود و به تعداد متقاضیان این کلید ها افزوده می شود . کلیدهای لمسی در ابتدای ورود به بازار جایگزینی برای کلیدهای مکانیکی قدیمی بود و فقط از نظر نحوه عملکرد بجای کلیدهای تک پل و دو پل سنتی این کلیدهای لمسی به کار گرفته می شود و اغلب در پروژه های فوق لوکس و هوشمند بجای استفاده از کلیدهای مکانیکی ساده در قسمت های غیر هوشمند مثلا سرویس بهداشتی و حمام استفاده می شد .
اما روز به روز که تقاضا برای کلیدهای لمسی بیشتر می شود به تنوع و امکانات این کلیدها نیز افزوده می شود حتی برخی شرکت های تولیدی ایرانی این محصولات را به صورت اختصاصی و با امکانات و حتی طرح های سفارشی نیز تولید و عرضه می کنند .
در این مقاله قصد داریم انواع کلید های لمسی موجود در بازار را برای شما شرح و امکانات و کیفیت آنها را نیز توضیح دهیم تا بتوانید در صورت نیاز بهترین نوع کلید لمسی را انتخاب و خرید نمایید .
1-کلیدهای لمسی ساده
2-کلیدهای لمسی با گیرنده رادیویی RF
3-کلیدهای لمسی با گیرنده وای فای و Z WAVE و ZIGHEE
4-کلیدهای لمسی با ورودی کابلی ( شبکه ، KNX ، RS485 و ….. )
در ابتدا کلیدهای لمسی به دو دسته کلی تقسیم می شوند که نوع اول رله های خروجی در خود کلید تعبیه شده و در نوع دوم رله های خروجی جدا هستند و کلید فتوا فرمان را صادر می کند . در واقع نوع اول کلیدهای لمسی در سیم کشی سنتی قابل اجرا هستند و می توانند جایگیزین کلیدهای قدیمی باشند ولی در نوع دوم وقتی کلید روشن و خاموش می شود از طریق سیم ارتباطی رله های مخصوص را در تابلو مرکزی قطع و وصل می کنند .
پس انواع کلیدهای لمسی که در بالا شرح داده شد جز یکی از این دو دسته محسوب خواهند شد
1-کلیدهای لمسی ساده :
این نوع کلید عملکردی مشابه کلیدهای قدیمی دارد فقط با این تفاوت که با عمل لمس چراغ روشن و خاموش می شود و همچنین در برخی برندها غیر از کلیدهای تک پل و دو پل ، سه پل و چهار پل نیز وجود دارد که باعث تجمیع کلیدها شده و تعداد کلی کلیدها را کاهش می دهد .
این نوع کلیدهای لمسی ویژگی ها و امکانات خاصی را به کاربر نمی دهد پس نکته مهم در انتخاب و خرید این کلیدها در ابتدا کیفیت عملکرد ، سپس قیمت کلید لمسی و در آخر ظاهر کلیدها می باشد یعنی در واقع فقط کیفیت و ظاهر کلید با قیمت آن مطابقت داشته باشد . در ضمن این نوع از کلید با کیفیت مشابه نسبت به بقیه کلیدهای هوشمند یا رادیویی باید قیمت پائین تری را داشته باشد .
2-کلیدهای لمسی با گیرنده رادیویی RF
این کلیدها جز دسته اول کلیدهای لمسی یعنی رله سر خود هستند و درون کلید هم رله ها و هم گیرنده رادیویی تعبیه شده است .
این نوع از کلیدها جایگزین کلیدهای مکانیکی می شوند تا علاوه بر ظاهر لوکس و زیبای خود بتوان چراغ ها را نیز توسط ریموت کنترل نیز کنترل نمود .
در برخی برندها علاوه بر کنترل توسط ریموت امکان کنترل توسط نرم افزار موبایل نیز وجود دارد در واقع با زدن کلید بر روی نرم افزار موبایل یک ماژول وجود دارد که عملی را مانند زدن ریموت انجام می دهد .
این نوع از کلید لمسی به دلیل سادگی عملکرد دارای طرفداران زیادی بوده و بسیاری از مخاطبان به همین امکانات بسنده می کنند و این نوع از کلیدها را انتخاب می کنند . چرا که می توانند در همان قوطی گذاری و سیم کشی سنتی از امکانات خانه هوشمند بهره ببرند برای خانواده هایی که افراد مسن و حتی کودک در منزل دارند می توانند از سیستم هوشمند چراغ ها را روشن و خاموش کنند و هم از طریق خود کلیدها .
در انتخاب این کلیدها نیز ابتدا کیفیت ، دوم قیمت کلید پریز لمسی ایرانی ، سوم ظاهر محصول و چهارم عملکرد صحیح ریموت مهم می باشد . این نوع از کلیدهای لمسی قیمتی به مراتب بالاتر از دسته اول کلیدهای لمسی باید داشته باشند (البته با کیفیت مشابه )
3-کلیدهای لمسی با گیرنده WIFI ، ZWAVE،ZIGHBEE )
این دسته از کلیدهای تاچ شبیه دسته دوم کلیدهای لمسی هستند با این تفاوت که بجای گیرنده رادیویی دارای گیرنده امواج وای فای و غیره هستند و علاوه بر عملکرد لمسی می توانند توسط نرم افزار موبایل کنترل شوند این نوع از کلیدهای لمسی دروازه جدیدی را به سیستم های هوشمند باز نموده اند و بسیاری شرکت های سازنده ی کلید لمسی، توسط این کلیدها پروژه های مسکونی را هوشمند می کنند.
حسن این دسته کلیدها این است که سیستم هوشمند را در بسته سنتی ارائه می کنند و نیازی به تغییر سیم کشی ساختمان نیست و ارتباط بین کلیدها و تاچ پنل مرکزی به صورت وایرلس می باشد .
در این نوع از کلیدها نیز کیفیت محصول ، قیمت محصول ، ظاهر و امکانات اولویت بندی در انتخاب هستند و مهمترین قسمت کیفیت و کارایی محصول بهمراه گارانتی آن می باشد .
همچنین می توانید برای اطلاع از لیست قیمت کلید لمسی پارمیس به مقاله کلیدهای لمسی پارمیس رجوع کنید .
4-کلیدهای لمسی با کنترل کابلی ( KNX ، BUS ،RS485 و ….. )
این نوع کلیدها مشابه دسته سوم کلیدهای لمسی هستند با این تفاوت که نحوه ارتباط با تاچ پنل و ماژول های مرکزی بصورت سیمی می باشد و همین سیم نیز تغییری است که باید در سیم کشی ایجاد نمود .
در این نوع از کلیدها چون ارتباط به صورت سیمی می باشد سرعت و امنیت اجرای دستورات بهتر و بالاتر از حالت بی سیم می باشد ولی خب باید دردسر سیم اضافی ارتباطی نیز را به جان خرید و آنرا بین کلیدها و تاچ پنل کشید .
نکته دیگر استفاده از این کلیدها این است که نمی توان در منازلی که سیم کشی و قوطی گذاری تمام شده از آنها استفاده کرد و حتی در ساختمان هایی که امکان سیم کشی هست باید در همان مرحله سیم کشی محل هر کلید را مشخص نمایید چرا که بعدا امکان جا بجایی کلید نمی باشد و گاها امکان سیم کشی نیز نمی باشد .
در انتخاب این کلیدها نکته بسیار مهم کیفیت و کارایی کلید می باشد چرا که در صورت خرابی و ایراد به دلیل سیم کشی خاص ممکن است دچار مشکل شوید و نتوانید از محصول مشابه استفاده کنید .
در این مقاله تقریبا انواع کلیدهای لمسی را شرح دادیم حال ممکن است مدل های دیگری نیز در بازار موجود می باشد که ما به آنها اشاره نکرده باشیم ولی تا همین جا نیز به اطلاعات مهمی در رابطه با انواع کلیدهای لمسی دست یافته اید .و نکته ای دیگر اینکه برای خرید اینترنتی کلید و پریز لمسی لطفا به نکات بالا توجه کنید و براساس نیاز خود انتخاب هوشمندانه ای را بکنید.
اگر در انتخاب کلید های لمسی ایرانی دچار تردید هستی با مشاوران گروه مهندسی هایکا تماس گرفته و مشاوره رایگان و تخصصی از آنها دریافت کنید و یا به مقاله ی کدام کلید لمسی را انتخاب کنم ؟ مراجعه کنید .
برای دیدن کلیدهای لمسی خارجی و دیدن تفاوت قیمت آن ها با کلیدهای لمسی ساخت ایران کلیک کنید.
رنگ بندی کلیدهای لمسی پارمیس را در زیر میبینید.