لامپ های هوشمند چیست ؟ یا همان لامپ ال ای دی هوشمند چیست ؟ در این مقاله به صورت کامل در مورد انواع آن ها به و نحوه ی عملکردشان به صورت کامل صحبت میکنیم. لامپ هوشمند در واقع یک چشمه کوچک از هوشمند سازی ساختمان است که در یک لامپ یا چراغ تجمیع شده است و برای ساختمانی که می خواهد یک چراغ یا چند چراغ خود را توسط موبایل یا نرم افزار کنترل کند ولی نمی خواهد هزینه های هوشمند را بپردازد می تواند از این لامپ کوچک استفاده کند.
لامپ های هوشمند چگونه کار می کنند ؟
در خصوص دنیای هوشمند سازی و خانه هوشمند برای شما زیاد صحبت کرده ایم و می دانید که برای کنترل توسط نرم افزار و موبایل نیاز به ماژول های گیرنده و فرستنده هستیم که در برخی مدل های خانه هوشمند این ماژول ها در تابلو مرکزی در برخی در تاچ پنل ها و در برخی دیگر در کلیدهای لمسی قرار دارند اما در این چراغ های هوشمند این ماژول ها در خود چراغ قرار دارند یعنی شما از طریق نرم افزار موبایل مستقیما به خود موبایل متصل خواهید شد .
انواع لامپ هوشمند و کاربردهای آنها
لامپ های هوشمند متناسب با ولتاژ کاری ، شارژی یا برق مستقیم ، تک رنگ بودن یا رنگی بودن ، پروتکل ارتباطی و … به انواع مختلفی تقسیم می شوند .
1-نوع ساده :
این نوع لامپ با برق شهری کار می کند و با همان سرپیچ های لامپ های معمولی متصل می شود و از طریق وای فای به نرم افزار موبایل متصل می شود این نوع چراغ هوشمند دارای نور ثابت مشابه نور خورشید می باشد و شما از طریق نرم افزار موبایل قادر خواهید بود چراغ را روشن و خاموش کنید و یا نور آنرا کم و زیاد کنید این کار را حتی خارج از منزل و از طریق اینترینت نیز می توانید انجام دهید.
در ضمن می توانید چند لامپ مختلف را در منزل داشت و از طریق نرم افزار موبایل همه آنها را کنترل نمود . از این چراغ هوشمند می توانید برای اتاق خواب خود ، باغ یا ویلا ، فروشگاه و …. استفاده کنید .
2-چراغ هوشمند رنگی :
این نوع چراغ عملکردی مشابه چراغ اول دارد ولی با این تفاوت که علاوه بر امکان تغییر شدت نور می توان رنگ لامپ را نیز تغییر داد و از نور زرد تا نور آبی و قرمز و سبز و ترکیب های آنها را داشت با توجه به کنترل نرم افزاری رنگ نور نیز با چند میلیون رنگ را می توان با این لامپ ایجاد نمود از این چراغ هوشمند می توان در کافی شاپ ها و رستوران ها استفاده نمود و انواع رنگ را ایجاد کرد .
بیشتر بخوانید :هر انچه راجب هوشمند سازی باید بدانید
3-لامپ هوشمند شارژی :
این نوع چراغ مانند لامپ هوشمند رنگی عمل می کنند با این تفاوت که نیاز به برق مستقیم ندارند و می توان آنها را شارز نمود که با توجه به وات پایین مصرفی آنها 4 الی 5 ساعت می تواند برای شما بخوبی عمل کند در این نوع لامپ هوشمند اکثرا از پروتکل ارتباطی بلوتوثی استفاده می شود چرا که مصرف انرژی در پروتکل بلوتوث کمتر از وای فای است از این لامپ شارژی هوشمند می توانید در محل هایی که برق وجود ندارد برای مثال مسافرت ، کمپ های گردشگری ، چادر مسافرتی و حتی یک مهمانی استفاده کنید . می توانید در موقع شب نشینی یا صرف شام از نور سفید آن برای روشنایی استفاده کنید و در زمان رقص و شادی از حالت تغییر رنگ آن استفاده کنید تا مهمانی شما جذاب تر و شادتر شود .
4-لامپ هوشمند موزیکال :
این نوع لامپ در دو نوع شارژی و برقی وجود دارند و تمامی امکانات چراغ های هوشمند قبل را دارند و افزون بر امکانات قبل می توان این چراغ های هوشمند را در زمان گوش دادن به موسیقی روشن نمود در این حالت چراغ متناسب با صدای موزیک رنگ عوض کرده و نور آن نیز متناسب با موسیقی کم و زیاد می شود تقریبا بیشتر به نورپردازی های استیج های رقص و تالارهای مهمانی ولی در ابعاد و تنوع ساده تر ولی جذاب برای یک مهمانی ساده خانگی یا در باغ و ویلا می توانید از این چراغ هوشمند استفاده کنید و یک مهمانی شاد را با نورپردازی حرفه ای عرضه کنید تا در کنار دوستان شاد و سرحال باشید .
5-لامپ هوشمند سنسوردار :
این نوع چراغ بسیار شبیه به سیستم های هوشمند عمل کرده و می توان حداقل برای یک فضا امکاناتی نظیر سیستم روشنایی هوشمند را مهیا کرد این چراغ سنسور دار علاوه بر امکان اتصال به نرم افزار موبایل و امکان روشن و خاموش کردن چراغ می توان زمانبندی های خاصی را برای روشن شدن خودکار چراغ تنظیم کرد تا در زمان های دلخواه چراغ روشن شده و یا خاموش شود.
علاوه بر این ویزگی این چراغ هوشمند دارای یک سنسور حرکتی نیز می باشد که وقتی آنرا در حالت حساس به حرکت قرار می دهیم می تواند در زمانی که حرکتی را تشخیص داد چراغ روشن شود . از این قابلیت می توان برای روشنایی راهروها و یا حتی اتاق خواب استفاده کرد تا زمانی که شخص در اتاق حضور دارد چراغ روشن باشد و زمانی که شخص اتاق را ترک کرد چراغ خاموش شود .
با پیشرفت روز افزون تکنولوژی چراغ های جدید با امکانات جدیدتر و عجیب تر وارد بازار می شوند که می توانند نیازهای شما را بر طرف کنند .برای اطلاع از روند رشد هوشمند سازی از گذشته تا به امروز این مقاله را مطالعه بفرمایید.