هوشمند سازی در صنعت

هوشمند سازی در صنعت که در واقع حالت اتوماتیک کارکرد یک مجموعه گفته می شود شامل ورودی ها و خروجی های متعددی می باشد تا توسط پردازش ورودی ها ، خروجی ها روشن وخاموش می شوند، یک عملکرد کلی به درستی صورت می گیرد . این مجموعه ها در ابتدا وارد صنعت شدند و سپس وارد شاخه ساختمان ها شد .

هوشمند سازی در صنعت

در اغلب صنایع جدید هوشمند سازی بسیار رونق داشته و باعث شده که بیشتر کارها توسط ماشین آلات و به صورت خودکار انجام  شود برای مثال یک کارخانه فولاد سازی هدف تبدیل گندوله به آهن می باشد که این عملیات در یک دمای معین فشار خاص و در مقابل گازهای مخصوص انجام می شود.

پس برای تحقق این هدف گندوله ها را وارد محفظه ی مخصوص می کنند و در تمامی نواحی مختلف سنسورهای دما و فشار و سنسور گاز قرار می دهند و این سنسورها اطلاعات را به صورت دقیق به اتاق کنترل و سیستم پردازنده مرکزی که اکثرا plc هستند می رساند.

سیستم مرکزی با توجه به مقادیر تعریف شده می تواند توسط شیر برقی های بر سر لوله های گاز ، فشار و حرارت قرار گرفته دما ، فشار و گازهای مخصوص را به بهترین شرایط ایده آل تبدیل کند تا عملیات فولاد سازی را به بهتریت نحو ممکن انجام شود.
به مجموعه فعالیت های بالا می توان هوشمند سازی صنعتی گفت چرا که سیستم می تواند تصمیم بگیرد و حتی عمل کند تا عملیات بخوبی انجام شود .
مشابه این سیستم تقریبا در تمامی صنایع مختلف انجام می شود ولی ممکن است پیشرفته تر و یا ساده تر باشد.

هوشمند سازی خانگی :

هوشمند سازی خانگی

هوشمند سازی خانگی

چند سالی است که هوشمند سازی وارد خانه و ساختمان های مسکونی اداری شده است که در واقع همانند سیستم های هوشمند سازی در صنعت و سیستم های صنعتی از مناطق مختلف ورودی های متعددی را وارد سیستم مرکزی می کنند و پردازنده مرکزی خروجی ها را کنترل می کند . اما مهمترین تفاوت هوشمند سازی خانه با هوشمند سازی صنعت در دو چیز می باشد.

1-بزرگی سیستم 2-هدف سیستم

1. بزرگی سیستم :

سیستم های صنعتی از نظر تعداد تجهیزات ورودی و تجهیزات کنترلی اغلب بسیار زیاد بوده و باعث پیچیدگی سیستم میشود.
به گونه ای که جهت اجرای اولیه سیستم هوشمند پیمانکاران مختلف باید طبق نقشه های مهندسی فعالیت کنند و حتی بعد از راه اندازی سیستم نیز گروهی به عنوان واحد تعمیرات و نگهداری تجهیزات را کنترل و در صورت بروز سریعا مشکل را بر طرف کنند چرا که در صورت وجود مشکل کل عملیات با خطا مواجه می شود.

ولی سیستم خانه های هوشمند یک نمونه کوچک شده از سیستم هوشمند صنعتی می باشد و نوع تجهیزات و تعداد تجهیزات بسیار کمتر از نوع صنعتی خود می باشد .
برای مثال در سیستم های خانگی تنها سنسور ها گازها می باشد در صورتی که در صنعت برای انواع گازهای مختلف سنسورهای متعددی وجود دارد ضمن آنکه در صنعت میزان دقیق گاز مورد نظر باید مشخص باشد ولی در سیستم هوشمند خانگی تنها وجود یا عدم وجود اهمیت دارد .

2. هدف سیستم

اجرای سناریوی حضور در محل

در سیستم هوشمند خانگی هدف کنترل روشنایی ، سرمایش گرمایش ، پرده ها و دیگر تجهیزات به گونه ای است که سلیقه کارفرما را ارضا کند . برای مثال کاربر دوست دارد وقتی نور خانه از حدی کمتر شد چراغ های سالن به صورت خودکار روشن شود و یا صبح ها پرده ها باز شده و شب ها به صورت خودکار با کم شدن نور روز بسته شوند.
در کل در هوشمند سازی خانه ها هدف را خود کاربر و به دلخواه مشخص می کند البته هر هدفی را نمی تواند داشته باشد و متناسب با تجهیزاتی است که برای منزل در نظر گرفته شده است.
به همین دلیل ما در طراحی سیستم هوشمند همان ابتدای کار نیازها و سلایق مشتری را جویا می شویم تا تجهیزات مناسب با سلایق کارفرما را تعبیه و نصب کنیم .
برای مثال: یک کارفرما علاقه به سیستم صوت و پخش موزیک دارد پس آمپلی فایر و بلندگوهای سقفی را پیش بینی می کنیم و یا مشتری دیگری آبیاری باغچه ها به صورت خوکار را مد نظر دارد پس شیرهای برقی آبیاری باغچه ها را پیش بینی و نصب می کنیم .
این سلایق و علایق و نصب تجهیزات در واقع وابسته به هزینه ای است که کارفرما برای اینکار در نظر گرفته است.

البته که هنوز برخی کارفرمایان با هزینه های هوشمند سازی کنار نیامده اند با وجود اینکه این هزینه ها در مقابل هزینه های دیگری مانند تاسیسات ، کابینت ، پنجره های جدید ، چوب کاری ، شیر آلات و … بسیار کمتر می باشد و البته که بسیار هم کاربردی تر می باشد و البته هوشمند سازی در اصفهان نیز در حال رشد و همه گیر شدن است.
ولی خوشبختانه اغلب کارفرمایان وقتی ساختمان سازها و بساز بفروش ها به این نکته پی برده اند که سیستم هوشمند منزل علاوه بر کاربردی بودن و نیاز افراد به امکانات متعدد آن می تواند تاثیر زیادی در روند فروش و حتی قیمت فروش را در بر داشته باشد.
در حدی که در برخی موارد مشاهده شد واحدهایی که در روند فروش با مشکل مواجه شده اند با تغییر برخی تجهیزات و افزودن امکانات مختصر هوشمند به سرعت بفروش رسیده است.
و در مقابل نیز ساختمان هایی در مناطق لوکس شهر وجود داشته اند که به صورت سنتی و معمولی کار شده اند و به دلیل اینکه مشتریان آن مناطق هوشمند سازی را یک نیاز ساختمان می دانند و از ساختمانی با قیمت های بالا انتظار هوشمند را دارند بفروش نمی روند و کارفرما حتی با کاهش قیمت نیز نمی تواند مشتری را مجاب به خرید واحد کند .
پس با وجود اینکه سیستم هوشمند سازی در صنعت به عنوان یک امکان اضافی و لوکس وارد شاخه ساختمان گردید اما کم کم تبدیل به یک نیاز برای همه واحدها و ساختمان ها شده است . البته که برندهای مختلف با سطح امکانات مختلف دارای قیمت های مختلفی بوده و هر منطقه ای یک سطح از این هوشمند را می طلبد.

با هایکا ، خانه رویایی ات را طبق سلیقه خود هوشمند کن،خانه هوشمند هایکا گروه مهندسی هوشمند سازی در اصفهان

به این مطلب امتیاز دهید
0 0 votes
امتیاز محصول
ارسال دیدگاه
Notify of
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
مشاهده کلیه پیام ها