پیاده سازی خانه هوشمند چیست و بهترین روشی که میتوان ساختمان هوشمند را پیاده سازی کرد چیست ؟
خانه هوشمند و بحث هوشمند سازی ساختمان و مباحث پیرامون آن این روزها به یکی از مسائل مهمی تبدیل شده است که هر سازنده ساختمان یا حتی برقکار و یا مالک ساختمان را نیز درگیر خود کرده است بطوریکه در مواقعی که کار متوقف شده است تا بحث هوشمند سازی و یا نوع سیستم خانه هوشمند مشخص گردد پس چه بهتر است که در این خصوص اطلاعات کافی و جامع داشته باشید تا در زمان اجرای سیستم هوشمند به مشکل برنخورید ما سعی کرده ایم در این مقاله با طرح پرسش هایی و پاسخ به آنها تمام مسائل مربوط به پیاده سازی خانه هوشمند را پوشش دهیم البته خوشحال خواهیم شد تا سوالات خود را نیز با ما در میان بگذارید تا به آنها نیز پاسخ دهیم .
اولین گام پیاده سازی خانه هوشمند
به چه نوع خانه ای هوشمند می گویند
قبل از نصب خانه هوشمند این سوال پیش می اید که اصلا منظور از هوشمند سازی چیست ؟ این سوال یک سوال بجا و در واقع سوال سختی است چرا که سیستم های هوشمند و تجهیزات وابسته به آن بسیار زیاد است بطوریکه شاید در ایران ساختمان های معدودی وجود داشته باشد که بتوانند ادعا کنند تمام تجهیزات هوشمند در آنها بکار گرفته شده است چرا که هم بی شمار تجهیز و وسایل را می توان به سیستم هوشمند متصل نمود هم به دلیل سرعت بالای علم و تکنولوژی در این زمینه در حین ساخت و یا تکمیل پروژه سیستم های جدیدی وارد بازار شده اند مانند اتفاقی که برای گوشی های هوشمند افتاده و هر روز یک مدل جدیدتر با امکانات جدیدتر وارد بازار می شود .
جواب سوال :
در واقع به خانه ای می توان هوشمند گفت که این خانه بتواند شرایط مختلف منزل یا ساختمان را اسکن کرده و متناسب با شرایط موجود و شرایط ایده آلی که دلخواه کاربران است تجهیزات را روشن و خاموش کند و میزان امکانات نیز می تواند از روشنایی شروع شود و تا سرمایش گرمایش ، پرده ، صوت و بسیاری دیگر گسترش یابد .
آیا به عملکرد چشم های راه پله و راهروها توجه کرده اید ؟
این سنسورهای کوچک یک سطح بسیار ساده از خانه هوشمند هستند در واقع این سنسور تشخیص می دهد که شخصی در راه پله وجود دارد و چراغ متصل به آن با حرکت جلوی سنسور روشن خواهد شد تا زمانی که شخص از جلوی سنسور کنار برود و یا حرکتی نداشته باشد پس از آن سنسور چراغ راخاموش می کند .
سطح پیشرفته تر این سیستم حالتی است که سنسور حرکتی موجود در سالن پذیرایی با تشخیص عدم حضور افراد در سالن سیستم هوشمند چراغ های روشن در سالن را خاموش می کند و می تواند حتی دمای فن کوئل ها را نیز کمتر کند .
زیر ساخت های مورد نیاز خانه هوشمند :
گام بعد در پیاده سازی خانه هوشمند تعیین کردن زیر ساخت های هوشمند سازی می باشد.زیر ساخت های خانه هوشمند ارتباط مستقیمی با نوع سیستم هوشمند دارد که بعضی از آنها دارای سیم کشی و لوله گذاری های خاص و برخی در بستر سنتی قابل اجرا هستند پس باید متناسب با نوع خانه هوشمند مورد نیاز لوله کشی و قوطی گذاری نمود . همچنین برای اینکه مالک یا سازنده که قصد دارد کدام تجهیزات را به سیستم هوشمند متصل کند البته در نوع هوشمند سازی بی سیم شاید نیاز به تعیین این استراتژی نباشد و چون تجهیزات به صورت وایرلس می باشند می توان هر تجهیزی را هر زمانی که خواستیم به سیستم اضافه کنیم اما بهترین حالت ممکن این است که حتما نیازهای مالک شناخته شود و متناسب با آن نیازها زیر ساخت های مورد نیاز خانه هوشمند را پیش بینی و اجرایی کنید .
بهترین زیر ساخت خانه هوشمند :
خانه هوشمند متناسب با امکانات و نوع تجهیزات می تواند هر زیر ساختی داشته باشد ولی به طور کلی و جدا از اینکه سیستم هوشمند بی سیم است یا با سیم زیر ساختی بهترین زیر ساخت است که پیش بینی همه تجهیزات حتی مواردی که مالک آنها را نیاز ندارد انجام شده باشد البته به شرطی که هزینه زیادی را متحمل سازنده یا مالک نکند.
برای مثال اگر در حال پروژه مسکونی باشیم و مالک از سیستم روشنایی و سرمایش گرمایش هوشمند را بخواهد و تمایلی به اجرای سیستم پرده برقی یا صوت نشان ندهد ما در طراحی ها پیش بینی پرده برقی و صوت را می کنیم چرا که تجربه ثابت کرده در بیشتر موارد در حین ساخت پروژه یا پس از تکمیل آن کارفرما با توجه به دیدن برخی تجهیزات یا شناخت بیشتر با سیستم هوشمند درخواست پرده برقی یا سیستم صوت را دارد که ما براحتی تجهیز مورد نظر را با توجه به اینکه سیم کشی آن اجرا شده به سیستم اضافه می کنیم
پس سعی کنید علاوه بر نیازهای اصلی و اساسی مالک برخی سیستم ها را نیز به صورت رزرو پیش بینی کنید .
در زیر یکی از پروژه های خانه هوشمند هایکا را ملاحظه میکنید که وسایل هوشمند سازی و امکانات خانه هوشمند را به صورت کامل ملاحظه میکنید.
بهترین زمان برای تعیین زیر ساخت های خانه هوشمند ؟
مهم ترین سوال در هنگام پیاده سازی خانه هوشمند این است که بهترین موقع برای تعیین زیر ساخت های هوشمند سازی چه زمانی است ؟
جدا از اینکه چه نوع سیستم هوشمندی را مد نظر داشته باشید بهترین زمان برای طراحی زیر ساخت های هوشمند قبل از اجرای تاسیسات برقی و حتی مکانیکی است چرا که قبل از اجرای این سیستم ها می توان پیش بینی هر نوع تجهیز یا امکاناتی را کرد و ممکن است با اجرای یکی از این سیستم های برق یا مکانیک دیگر قادر به اجرای سیستم ایده آل نباشید و یا نیاز به دوباره کاری و صرف هزینه های بیشتر باشید .
پس حتما قبل از شروع برقکاری ( حتی شیارزنی ) با شرکت هوشمند خود جلسه ای را ترتیب دهید و نیازهای خود را مطرح و نقشه طراحی را بخواهید تا بهترین و ایده آل ترین سیستم برای شما پیش بینی شود ( البته که شرکت هوشمند سازی در اینجا بسیار مهم است تا تجربه کافی را در این زمینه داشته باشد .)
برای مشاوره هوشمند سازی رایگان این مقاله را از دست ندهید.
ارتباط زیر ساخت ها با راهکارهای خانه هوشمند چگونه است ؟
در سیستم هوشمند هر تجهیز یا امکانات هوشمندی که قرار است در سیستم خانه هوشمند اجرایی شود باید به صورت بی سیم یا از طریق سیم مخصوص به پنل مرکزی خانه هوشمند متصل شود حال اگر سیم بی سیم باشد که فقط باید تغذیه آن پیش بینی شود و بسته ارتباط بی سیم مهیا باشد و برای نوع سیمی که باید حتما از محل تجهیز تا تابلو مرکزی لوله ها و کابل های مخصوص کشیده شده باشند .
پس اینجاست که اهمیت طراحی زیر ساخت خانه هوشمند متناسب با امکانات مورد نیاز مشخص خواهد شد . یک طراحی بد می تواند کل سیستم خانه هوشمند یک ساختمان را زیر سوال ببرد و حتی دچار مشکلات جدی برای کاربر شود .
برای مثال وقتی طراح سیستم هوشمند فقط از یک پنل لمسی در سالن پذیرایی استفاده می کند و تمام کلیدها و ترموستات ها را از تمام اتاق ها و فضاها حذف می کند در واقع نشان از بی تجربگی طراح در سیستم خانه هوشمند است و مشکل اساسی را برای کاربر ایجاد می کند طراح معتقد است هر کاربر از تلفن همراه خود برای کنترل سیستم های اتاق خود استفاده می کند ولی دو نکته ساده را نادیده گرفته است :
1-اگر برای تاچ پنل مشکلی بوجود آمد کاربر باید چکار کند .
2-شب هنگام وقتی شخص بخواهد به سرویس بهداشتی برود و موبایل در دسترس نباشد باید چکار کند .
دیدید که طراحی چقدر می تواند مهم می باشد .
در زیر پروژه ی در حال نصب خانه هوشمند پارمیس در اصفهان را میبینید که در هنگام ساختمان سازی تصمیم به هوشمند سازی گرفته شده است.
بهترین زمان برای استارت پیاده سازی خانه هوشمند ؟
پس از طراحی و آماده سازی نقشه های برق و تاسیسات هوشمند نوبت به اجرای تاسیسات می رسد زمان اجرا با توجه به نوع ساختمان ، دیوارها و حتی کاربری ساختمان می تواند متفاوت باشد برای مثال ساختمان های مسکونی با تیغه چینی سفال یا هبلکس بهترین زمان برای اجرای سیستم هوشمند و برق قبل یا بعد از گچ و خاک است البته به نظر بیشتر برقکاران بعد از گچ و خاک بهترین زمان برای شروع برقکاری است چرا که برای تراز کردن قوطی های برق باید عمق گچ و خاک مشخص باشد .
البته که سیستم های هوشمندی هستند که در آخرین لحظات و حتی بعد از رنگ و کاغذ نیز قابل اجرا هستند ولی نمی توانند به مانند سیستم از قبل طراحی شده ایده آل باشند بهترین شیوه جهت پیاده سازی سیستم هوشمند مشاوره با یک شرکت هوشمند سازی معتبر است که تجربه کافی در زمینه هوشمند را داشته باشد برای مشاوره رایگان توسط با تجربه ترین مشاوران هوشمند سازی با ما تماس بگیرید .
بهترین زمان نصب تجهیزات هوشمند ؟
گام اخر پیاده سازی خانه هوشمند نصب تجهیزات می باشد .بعد از سفید کاری و در مراحل پایانی ساختمان زمان نصب تجهیزات خانه هوشمند است این مرحله می تواند بعد از گچ سفید و تا بعد از کاغذ دیواری ادامه داشته باشد متناسب با نوع خانه هوشمند و تجهیزات بکار رفته باید تجهیزات در مناسب ترین زمان نصب شود برای مثال : در مراحل نصب خانه هوشمند تجهیزات تابلویی بعد از سفیدکاری و قبل از کاغذ قابل اجراست و نصب کلیدهای هوشمند را نباید قبل از رنگ و کاغذ نصب کرد چرا که ممکن است رنگ و یا چسب کاغذ وارد مدارات کلیدها شود و به کلیدها آسیب بزند .