طراحی خانه هوشمند

طراحی خانه هوشمند چیست؟

طراحی خانه هوشمند در نظر بسیاری از افراد نیاز به طراحی نداره بعضی ها معتقدند که باید همون حالت سنتی سیم کشی کنیم و همون جوری هم تجهیزات نصب بشه و بهش گفت خانه هوشمند ، این دوستان کاملاً در اشتباه هستند باید بدونید که طراحی خانه هوشمند از خود خانه هوشمند مهم تر است حتی از نوع تجهیزات که استفاده شده هم مهمتر میتونه باشه.

میتونم براتون توضیح بدم که یک تاچ پنل بسیار حرفه ای و پیشرفته را در نظر بگیرید که به جای اینکه توی موقعیت مناسب نصب شده باشه توی نقطه دور از دسترس و بسیار بد قرار گرفته باشد ۱۰۰ درصد عملکرد این تاچ پنل اصلاً کاربردی و کاربر پسند نیست به همین دلیل ممکنه خود اون تاچ پنل زیر سوال برود و به همین دلیل باید دقت بکنید که طراحی خانه هوشمند بسیار اهمیت دارد.

طراحی خانه هوشمند جنبه های مختلفی را دارد از نحوه جانمایی تجهیزات گرفته تا سیم کشی لوله گذاری قوطی گذاری نوع کابلی که مورد نیاز هست باید همه و همه در طراحی هوشمند لحاظ شده باشد.

تجهیز کجا نصب بشه ؟ متناسب با کاربردش ، کارکردش و کاربردهایی که داره از اهمیت بالایی برخوردار است که ارتباط بین تجهیزات به صورت بی‌سیم هست یا باسیم مجدد اهمیت بالایی دارد.

طراحی خانه هوشمند را چه کسی باید انجام دهد؟

طراح سیستم خانه هوشمند باید شخصی باشد که اولاً با نیازها و سطح بودجه کارفرما آشنایی کامل داشته باشد و همچنین اشراف کاملی به تجهیزاتی که می خواد استفاده بکنه داشته باشه هم از کارکرد شون ولتاژ مصرفی شون ارتباطشون و مواردی که تنها یک شرکت هوشمند سازی معتبر می تونه انجام بده. طراح سیستم خانه هوشمند شما باید کسی باشه که حداقل چندین سال تجربه کافی رو در زمینه هوشمندسازی داشته باشه.

دوستان دقت کنید کسی که تازه وارد عرصه هوشمند شده به هیچ وجه نمیتونه یه طراحی خوب را انجام بده چرا که تجربه استفاده از تجهیزات رو در شرایط مختلف نخواهد داشت به همین دلیل سعی کنید برای طراحی خانه هوشمند خودتون از شرکت معتبر و باسابقه کمک بگیرید حتی میتونید از تجهیزات این شرکت استفاده نکنید ولی از طراحی هاشون و مشاوره ها کمک بگیرید فوق العاده می تواند مفید باشد.برای مشاوره ی رایگان هوشمند سازی میتونید با کارشناسان هایکا تماس بگیرید.

گام های طراحی خانه هوشمند

گام های طراحی خانه هوشمند

گام های طراحی خانه هوشمند

در بحث طراحی مدل های مختلفی رو براتون تعریف می کنیم که سعی کنید پله‌پله حرف را پیش ببرید تا بتوانید به بهترین طراحی ممکن دست پیدا کنید اولین قدم بعد از این که مشخص کردیم طراح خانه هوشمند شما کدام شرکت هست جلسه مشترک با مهندس طراحتون و شرکت هوشمند سازی باید داشته باشید تمام نیاز هاتون از خانه هوشمند رو مطرح کنید چیزهایی رو میخواین از سیستم ها را با مشورت شرکت هوشمند سازی و یا طراح باید حذف کنید یا استفاده کنید یا حتی اضافه کنید. همه لیست بشه این میشه گام اول

گام دوم طراحی اولیه

شرکت هوشمند ساز وظیفه طراحی اولیه را متناسب با دکوراسیون داخلی نقشه معماری داره به صورتی که بتونه تمام نیازها و خواسته های کارفرما رو ارضا کنه لوله گذاری ها، سیم کشی ها، محل نصب تجهیزات، محل تابلو مرکزی و غیره باید در طراحی اولیه مشخص شده باشد.

بیشتر بدانید:عملکرد کامل خانه هوشمند به همراه تک تک امکانات آن

گام سوم

جلسه مشترک باید با مالک یا طراح داشت و یا حتی میتونید نقشه اولیه را به سمع و نظر مالک یا طراح داخلی ساختمان برسونید و آنها باید تایید کنند و جانمایی شما را کاملا متوجه بشن که چرا دستگاه فلان در این محل نصب شده به این دلیل و به خاطر این مزایا و این معایب در این نقطه در نظر گرفته شد.

گام چهارم طراحی خانه هوشمند

پس از تأییدیه اولیه که از طرف کارفرما و طراح ساختمان گرفته شد باید نقشه کامل و فنی آماده بشه روی نقشه به صورت کامل شرح داده شده که چه کابلی چه نوعی و چند رشته برای تجهیزات کشیده بشه محل دقیق و فنی هر چیز مشخص شده باشه ارتفاع نصب تجهیزات نیز مورد نیاز است تمام این ها به صورتی تعیین شده باشه که یک برقکار به راحتی بتونه از نقشه استفاده کنه و این کار رو انجام بده.

تا اینجای کار تقریباً طراحی تمام شد. ولی بدونید خانه هوشمند با طراحی تموم نمیشه باید نظارت های مستمر روی پروژه داشت و در حین اجرا بازدید داشت. اگر توی اجرا و توی مراحل اجرایی تغییر ایجاد شد سریع متناسب با آن نقشه هوشمند هم تغییرات متمایز داشته باشد. همچنین اگر روند اجرایی مشکلی داشت باید سریعاً برقکار توجیه بشه و مشکل برطرف بشه .

این نظارت‌ها باید تو محله سفیدکاری هم ادامه داشته باشه تا بعد از اون مشکلی به وجود نیاید پس از سفید کاری سیم کشی ها مطابق نقشه برق و نقشه هوشمند باید انجام بشه و از کابل هایی که دقیقاً مشخص شده در نقشه استفاده بشه تا به مرحله نصب تجهیزات برسد.

آیا مهندس معمار باید با مهندس هوشمند ساز ارتباط داشته باشه ؟

جواب سوال بله است . همانطور که قبلاً هم اشاره شد طراح در بحث جانمایی تجهیزات بسیار اهمیت دارد و باید حتماً مهندس معمار محل دقیق طراحی و پلان معماری رو مشخص کنه تا هوشمند ساز بتونه تجهیزات رو به نحو احسن در بهترین نقطه و در دسترس ترین نقطه برای کاربران قرار بدهد.

برای مثال شما تصور کنید که بهترین کلید لمسی بازار رو در انتهای یک اتاق قرار می‌دهیم یعنی وقتی وارد اتاق میشی هیچ کلیدی نباشه تا انتهای اتاق یک کلید لمسی فوق العاده عالی کار کرده باشن، این کلید به دلیل محل نامناسب که داره اصلاً کاربرد خوبی نداره و به هیچ وجه نمیتونه مفید باشه به همین دلیل باید نقشه معماری نهایی رو با شرکت هوشمند سازی هماهنگ کنه تا جانمایی ها به نحو احسن انجام شود و اگر تغییری در طراحی ساختمان اعمال شد حتماً باید به سمع و نظر شرکت هوشمند ساز برسه.

نکته دوم که اهمیت خیلی زیادی داره بحث چیدمان تجهیزات است که بعضی از معماران خیلی حساس هستند و باید حتما شرکت هوشمند ساز با معمار مطرح بکنه که برای مثال این تجهیزات در این نقطه نصب کنیم به این دلایل اما باید تایید کنه این موضوع رو و با شرکت هوشمند سازی همکاری لازم رو داشته باشه یا به توافق برسند که برای مثال این تجهیز میتونه محلش تغییر کند و اگر هم هماهنگی هردو باشه کار از کیفیت بسیار بالاتری برخوردار خواهد بود.

نکته دیگری که در این رابطه اهمیت داره تعداد سر خط های روشنایی که معمار برای روشنایی ساختمان در نظر گرفته و شرکت هوشمند سازی باید برابر همین تعداد سرخط روشنایی رله های هوشمند در نظر بگیرد پس برای پیشبرد بهتر کار باید همیشه معمار ساختمان با مهندس هوشمندسازی در ارتباط باشد.

طراحی نقشه ساختمان می تواند در صرفه‌جویی هزینه‌ها کمک کند؟

بله وقتی طراحی هوشمند به صورت ایده‌آل و با درجه کیفی بالا انجام شده باشد و طراح از تجربه کافی بهره مند باشد باعث خواهد شد که از دوباره کاری ها در روند شیارزنی قوطی گذاری لوله کشی و سیم کشی جلوگیری شود و همین امر باعث خواهد شد که از بسیاری هزینه‌های اضافی جلوگیری شود.

البته که طراحی اشتباه نیز می تواند شما را متحمل هزینه‌های بسیار زیادی کند پس طبق صحبت های گفته شده هنوز هم به این امر مصر هستیم که سعی کنید در انتخاب طراحی هوشمند ساز خود دقت کافی و لازم را داشته باشید. طراح هوشمند ساز می‌تواند در برخی تجهیزات از تجهیزات بی سیم استفاده کند تا از سیم کشی و لوله گذاری اضافی جلوگیری کند.

برای مثال نقطه ‌ای از ساختمان را در نظر بگیرید که فاصله زیادی با پنل مرکزی دارد و فقط یک تجهیز برای مثال یک سنسور حرکتی را می‌خواهیم در آن نقطه نصب کنیم در این نقطه نیاز به استفاده از تجهیزات با سیم می باشد چرا که سیم کشی بسیار طولانی برای این تجهیز مورد نیاز است ولی با طراحی هوشمندانه می‌توان به جای تعیین تجهیز از تجهیز بی سیم استفاده کرد و در سیم کشی این تجهیزات صرفه جویی نمود.
گروه مهندسی هایکا با تجربه بیش از 300 پروژه هوشمند آماده ارائه مشاوره به شما می باشد.

به این مطلب امتیاز دهید
0 0 votes
امتیاز محصول
ارسال دیدگاه
Notify of
guest
2 نظرات
قدیمی تر
جدیدتر
Inline Feedbacks
مشاهده کلیه پیام ها
sadegh
sadegh
4 years ago

سلام مقاله هاتون خیلی خوبه ممنون ،فقط یه سوال هزینه ی طراحی خانه هوشمند هم جدا گرفته میشه یا با همون پکیجتون هست و سوال بعدیم اگه تجهیزات را خودمون تهیه کنیم یه برقکار هم میتونه نصب کنه یا حتما باید متخصصین خودتون باشن؟