سیستم هوشمند برق ساختمان چگونه است یا به عبارتی برق ساختمان هوشمند باید چگونه باشد ؟؟ در ادامه همه چیز را در مورد سیم کشی برق در خانه هوشمند توضیح میدهیم همچین انواع روش های سیم کشی در خانه هوشمند را توضیح میدیم .پس با خانه هوشمند هایکا همراه باشید.
هوشمند سازی یکی از مباحث جدید در روند ساخت پروژه هاست که ذهن سازندگان و مالکان ساختمان را درگیر خود کرده است حال سوال این است که کدام قسمت های ساختمان را می توان و یا باید هوشمند کرد.اصلی ترین قسمت ساختمان که بحث هوشمند سازی در آن اجرایی می شود برق ساختمان است .
برق هوشمند ساختمان چیست ؟
برق ساختمان متشکل از روشنایی هوشمند ، سرمایش گرمایش ، سیستم مولتی مدیا ، آیفون تصویری ، آسانسور و …. است پس برق هوشمند یعنی تک تک این سیستم ها را هوشمند نمود برای مثال روشنایی هوشمند ، سرمایش گرمایش هوشمند و …….
البته برخی موارد هستند که در سیستم برق سنتی برقی نیستند و مکانیکی هستند ولی در خانه های هوشمند می توان آنرا نیز برقی کرد مثلا پرده های برقی درحالت سنتی بصورت دستی استفاده می شوند و در خانه های هوشمند بصورت برقی و هوشمند اجرا می شوند .
حال برق هوشمند به این معنی است که سیستم هایی نظیر روشنایی ، سرمایش گرمایش ، پرده های برقی و …. را بصورتی اجرا نمود که علاوه بر کنترل توسط نرم افزار موبایل داخل یا خارج از منزل این امکان را فراهم کند که سیستم بصورت خودکار بتواند این سیستم ها را کنترل کند و شرایط ایده آل را اجرایی کند .
خانه ای را تصور کنید که روشنایی آن با توجه به تاریک و روشن شدن نور روز و یا عدم حضور افراد در منزل روشن و خاموش می شود مثلا وقتی وارد اتاق خود می شوید چراغ های مربوطه روشن و در صورت تمایل به مطالعه روشنایی افزایش می یابد و موقع تماشای فیلم به صورت خودکار روشنایی کاهش می یابد و همین روند برای سرمایش گرمایش و پرده های برقی و دیگر تجهیزات هوشمند نیز از همین قانون پیروی می کنند .
این خانه رویایی دیگر فقط در فیلم های هالیوودی نیست بلکه شاید چند خانه آن طرف تر از شما از این تکنولوژی استفاده می کند پس وقت آن رسیده که شما نیز از این قافله عقب نمانید و خانه خود را نیز هوشمند کنید .
حال سوال شما تبدیل به سوالات بیشتری میشد .
تفاوت سیم کشی خانه هوشمند با سیستم معمولی ؟
تفاوت قیمت سیم کشی سیم خانه هوشمند با سیم برق سنتی ؟یا به عبارت کلی تفاوت سیستم کشی سنتی و هوشمند چیست ؟؟
جواب این دو سوال منوط به این است که چه نوع سیستم خانه هوشمندی را انتخاب کنیم مثلا مدل بی سیم خانه هوشمند تقریبا مشابه سیستم برق سنتی اجرا می شود حتی در برخی موارد و مدل های خانه هوشمند سیم کشی حدود 15 تا 25% از حالت سنتی نیز کمتر خواهد شد .
در ضمن در برخی مدل های خانه هوشمند بی سیم می توانید خانه هوشمند را در یک سیستم برق سنتی اجرا شده جایگزین نمود مثلا خانه ای که دارای برق سنتی و کلیدهای مکانیکی معمولی است را با جایگزین کلیدهای لمسی به خانه هوشمند تبدیل کنیم .
اما برخی مدل های خانه هوشمند سیمی مانند سیم کشی KNX نیز قابل اجرا هستند که سیم کشی کاملا متفاوتی دارند و نیاز به کابل های مخصوص و حجم عظیمی از سیم کشی هستند که در برخی موارد ممکن است 3 برابر هزینه سیم کشی سنتی را به شما متحمل کند .
سوال دیگری که ذهن شما را درگیر کرده است .
هزینه اجرایی برق هوشمند در مقایسه با برق ساده است ؟
خب سوال رایج دیگه اینکه قیمت سیم کشی هوشمند ساختمان چقدره ؟؟؟ صد البته که برق هوشمند و تجهیزات خانه هوشمند تفاوت قیمتی زیادی با حالت سنتی دارند البته نه در حدی که نتوان سیستم را اجرایی نمود و جالب اینجاست که این هزینه در هزینه های کلی ساختمان به حساب نمی آید . برای مثال یک ساختمان 3 خوابه حدودا 5 میلیون تومان هزینه نیاز دارد تا ساده ترین خانه هوشمند بر روی آن اجرایی شود .
البته این هزینه متناسب با افزایش امکانات و حتی برند خانه هوشمند می تواند بسیار افزایش یابد و به بیش از 80 میلیون تومان نیز بر سد اما می توان یک سیستم معقول کاربردی را با کمتر از 20 میلیون تومان شاید یک چهارم هزینه های کابینت واحد شود .
در واقع همانطور که هزینه سیم کشی سیستم های خانه هوشمند سیمی مانند KNX بسیار بیشتر از سیستم معمولی است ، هزینه تجهیزات این سیستم ها نیز بسیار زیاد است و بالعکس سیستم های بی سیم همانطور که هزینه سیم کشی کم و مشابه به سیستم سنتی دارند هزینه تجهیزات این سیستم ها نیز خیلی از حالت سنتی زیادتر نخواهد شد . البته نحوه عمکلکرد و کارایی این سیستم ها نیز با هم بسیار متفاوت اند .
نکته مهم : منظور از سیستم بی سیم این است که ارتباط بین تجهیزات بی سیم است و بنابر این برداشت غلط را بکنید که سیستم بی سیم یعنی کلا بدون سیم بتوان سیستم را اجرا نمود بلکه سیم های فاز و نول و برگشتن چراغ ها و تجهیزات مطابق حالت سنتی وجود دارند .