خانه نیمه هوشمند هایکا

شاید تا به حال کلمه ی نیمه هوشمند را شنیده باشید و سوال براتون پیش بیاد که نیمه هوشمند یعنی چی ؟ ما در این مقاله به صورت کامل در مورد خانه ی نیمه هوشمند و تفاوت ان با خانه هوشمند و مزایا و معایب هر کدام صحبت میکنیم.

با پیشرفت و تحولات اساسی در نوع ساخت و سازها و بهتر شدن نوع متریال ساختمان ها برق کشی و سیستم برق پیشرفته ، جهش چشمگیری کرده است و ازحالت سنتی و قدیمی به حالت مدرن و هوشمند تغییر شکل داده است خیلی از کارها را برای ما آسان تر و زیباتر کرد.

مثلا از لحاظ آسانی می‌توان به کنترل روشنایی در منزل، بیرون از منزل و یا حتی در رختخواب نیز اشاره کرد. از لحاظ زیبایی می‌توان به کم شدن حجم کلید پریزها روی دیوار و لمسی شدن کلیدها و روکش شیشه ای زیبای کلید پریزها اشاره کرد. در یک خانه هوشمند، دیگر نیازی به کلیدهای مکانیکی و تعداد زیاد کلید تک پل ،دوپل و.. نداریم چرا که در این سیستم از کلیدهای الکترونیکی استفاده می‌کنیم که از یک پل تا چهار موجود است.

تمامی کلیدهایی که در این سیستم بکار می‌روند از نوع لمسی می‌باشند و کنترل آنها علاوه بر اینکه از روی خود کلید به صورت لمسی انجام میشود توسط ریموت کنترل و اپلیکیشنی که روی موبایل نصب می شود امکان پذیر است از دیگر جذابیت‌های سیستم‌های هوشمند این است که قابلیت سناریو پذیری دارند یعنی می توان برای این سیستم هایک سناریو مطابق با نیاز، خواسته وسلیقه ی خود تعریف کنیم و سیستم‌ به صورت اتوماتیک و بدون اختلال سر موقع و تایم تعریف شده اجرا کند در سیستم های هوشمند علاوه بر روشناییها سیستم سرمایش، گرمایش، پرده‌ برقی، سیستم صوت و.. تحت شبکه هوشمند قابل کنترل است ، هم در محیط منزل و هم از راه دور و بیرون از منزل.

خانه های هوشمند، نیمه هوشمند، معمولی:

ما می توانیم خانه های مدرن و جدید را از نوع برق کشی به سه دسته تقسیم کنیم:

خانه های معمولی ، نیمه هوشمند ، هوشمند

– خانه های معمولی :

در این خانه‌ها سیم کشی ،قوطی گذاری و لوله کشی طبق معمول به همان شکل سنتی و قدیمی می باشد از کلیدهای مکانیکی و پریزهای معمولی استفاده می شود که قابلیت خاص و چشمگیری در این نوع سیستم نداریم و عملکرد این سیستم به صورت دستی (مکانیکی) و توسط شخص انجام می‌گیرد.

 

مقالات مرتبط : تاثیر هوشمند سازی در پروژه های بازسازی

– خانه نیمه هوشمند:

سیستم برق کشی در این خانه‌ها به اینگونه است که هوشمند سازی در بستر سیم کشی سنتی انجام می‌گیرد با همان مقدار سیم کشی و لوله کشی و حتی در همان قوطی های قدیمی اما تفاوت اینجاست که در سیستم نیمه هوشمند کنترل روشناییT سرمایش، گرمایش، پرده ها و سیستم صوت توسط کلیدهای لمسی، ریموت کنترل ، تاچ پنل و اپلیکیشنی که روی گوشی موبایل نصب میشود، صورت می گیرد و می توانیم حتی یک سناریو طراحی کنیم که تاچ پنل آن را برای ما اجرا کند.

در سیستم نیمه هوشمند حدود ۸۰ درصد از مزیت های مهم و کاربردی از یک سیستم هوشمند را ما در اختیار داریم با توجه به اینکه می‌توانیم این سیستم را در بستر سیم کشی سنتی اجرا کنیم و نیاز به سیم کشی اضافه نداشته باشیم. همچنین در عین حال ساختمان خود را ارتقا داده و دارای یک ساختمان مدرن و با تکنولوژی روز می باشیم.

در سیستم های نیمه هوشمند نصب تجهیزات از قبیل کلیدها تاچ پنل و..( چون روی بستر سیم کشی سنتی اجرا میشود) خیلی ساده و راحت می باشد و نیازی به تخصص خیلی زیادی نیست و همچنین تعمیر و نگهداری آن راحت تر می باشد.

خانه هوشمند:

در این نوع خانه ها سیم کشی کاملاً متفاوت و تخصصی می شود در عین حال کنترل خیلی دیگر از تجهیزات برقی را در دست داریم در خانه های هوشمند ما نمی توانیم قوطی برق های قدیمی استفاده کنیم و کلیدها دارای قوطی های مخصوص خود هستند این سیستم دارای یک تابلو برق مجزا می باشد که از یک طرف با کلیدها و طرف دیگر با تجهیزات برقی که قرار است مورد کنترل قرار بگیرند در ارتباط است.

در این تابلو رله های فرمان بسیار قرار گرفتند که وظیفه قطع و وصل کردن تجهیزات را دارند که تحت فرمان ما می‌باشد در سیستم هوشمند تمام امکاناتی که برای یک سیستم نیمه هوشمند تعریف کردیم را داریم و علاوه بر آن سیستم هایی از قبیل : کلرزن استخر، سیستم قفل درب و پنجره ها دوربین ها و… را تحت کنترل خود داریم که کنترل در سیستم هوشمند توسط کلیدهای تاچ، ریموت کنترل تاچ پنل و اپیکشن روی گوشی صورت می گیرد اما برای نوشتن سناریو در این نوع سیستم نیاز به تکنسین می‌باشد و فرد عادی نمی‌تواند این کار را انجام دهد در بعضی از مدل‌های هوشمند کلیدها نیز دارای برنامه نرم‌افزاری می باشند که کار با آن ها برای افراد سالمند و کودکان سخت است.

تفاوت بین سیستم هوشمند و نیمه هوشمند :

تفاوت بین خانه هوشمند و خانه نیمه هوشمند

تفاوت بین خانه هوشمند و خانه نیمه هوشمند

– از لحاظ سیم کشی و قوطی گذاری برق سیستم نیمه هوشمند را می توان در همان بستر سنتی اجرا شود بدون نیاز به سیم اضافه و…اما در سیستم هوشمند باید یک تابلو فرمان جدید با سیم کشی جدید اجرا کرد که هم، سیم کشی بیشتر میشود و هم یک تابلو فرمان مورد نیاز است و قوطی برق ها نیز باید از نوع جدید و خاص خود سیستم باشند در سیستم هوشمند برای اجرای برق کشی و راه اندازی نیاز به نیروی متخصص می باشد.

 

اما سیستم نیمه هوشمند را یک استاد برقکار ساختمان می تواند اجرا کند اگر مشکلی در سیستم هوشمند ایجاد شود احتمال خاموشی و قطع برق تا آمدن نیروهای متخصص وجود دارد. یک فرد عادی قادر به رفع عیب نیست و سیستم به گونه ‌ای نیست که بتوان در آن از کلیدهای مکانیکی استفاده کرد اما در سیستم نیمه هوشمند رفع عیب راحت تر صورت می گیرد و حتی می‌توان در موارد خیلی ضروری از کلید های مکانیکی در این سیستم استفاده کرد و اگر مشکل برقی پیش آید نیاز به فرد متخصص نیست و یک استاد برقکار قادر به رفع عیب می باشد و ما در سیستم خاموشی یا قطعی برق به مدت زیادی نداریم.

– از لحاظ اقتصادی سیستم نیمه هوشمند به دلیل سیم کشی کمتر و نیاز نداشتن به تابلو فرمان و… مقرون به صرفه تره میباشد.

 

– در سیستم هوشمند ما می توانیم کنترل خیلی بیشتر از تجهیزات برقی را نسبت به سیستم نیمه هوشمند داشته باشیم از قبیل : جکوزی، سونا ، دستگاه کلرزن درب های ساختمان ، درب پنجره ها ، سیستم اعلام سرقت ،آیفون و …

– کار کردن با سیستم نیمه هوشمند برای تمامی افراد راحت و قابل فهم میباشد اما سیستم های هوشمند کمی کار با آن سخت تر میباشد و امکان دارد افراد سالمند و کودکان هنگام کار با آن دچار مشکل شوند.

 

اکثر پروژه های اجراشده ی شرکت هوشمند سازی هایکا ، نیمه هوشمند می باشند . البته در بیشتر عموم و حتی در بعضی مقالات وبسیایت منظور از خانه هوشمند همان خانه ی نیمه هوشمند است . هر سوالی در رابطه با هوشمند سازی منزلتون داشتید در قسمت نظرات بپرسید.

 

وکیپدیا را مطلاعه کنید.

به این مطلب امتیاز دهید
0 0 votes
امتیاز محصول
ارسال دیدگاه
Notify of
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
مشاهده کلیه پیام ها