انواع سیستم های سرمایشی از گذشته تا به امروز به چه صورت بوده است ؟ بهترین سیستم سرمایشی منزل کدام است ؟ پس با خانه هوشمند هایکا همراه باشید تا بتوانید بهترین انتخاب برای سیستم سرمایشی را داشته باشید.
از گذشته تاکنون هوای گرم تابستان بدون سیستم سرمایشی مناسب آزار دهنده بوده و به دنبال هوای خنک و مطبوع لذت بخش و همواره به دنبال وسایل سرمایشی مناسب هستیم خب از قدیم تا کنون برای ایجاد سرمایش منزل از کولر آبی استفاده می کردند با پیشرفت تکنولوژی وسایل سرمایشی جدیدتری به بازار آمد بعد از کولر آبی کم کم کولر گازی رونق گرفت و بعد از آنها چیلر و فن کوئل و داکت اسپیلت .
از مهمترین کارها در ساخت یک ساختمان قسمت تاسیسات آن است که باید متناسب با آن ساختمان بهترین وسایل سرمایشی و گرمایشی را برای آن انتخاب کرد .
بهتر می بینم کمی در مورد انواع وسایل سرمایشی و توضیح مختصری در مورد آنها بپردازیم :
انواع سیستم های سرمایشی
کولر آبی :
کولر آبی که بیشتر برای مناطق گرم و خشک کاربرد دارد و مصرف برق آن کم است در کولر آبی تولید هوای خنک به وسیله آب است که هم هوای خنک هم رطوبت را دریافت می کنیم .
ولی اگر سیستم سرمایشی شما کولر آبی هست به سادگی میتونید اونو در عرض دو دقیقه هوشمند کنید برای دیدن آموزش کامل و گام به گام هوشمند سازی کولر ابی کلیک کنید.
کولر گازی ( اسپیلت ) :
این کولرها بر روی دیوار نصب می شود که خیلی قوی تر از کولر های آبی هستند و در تصفیه هوا هم سهم خوبی دارند بعضی از اسپیلت ها فقط قابلیت تولید سرما دارند ولی بعضی از آنها خاصیت گرمایش و سرمایش را با هم دارند اما مصرف برق زیاد اسپیلت یکی از معایب بزرگ این سیستم می باشد .
فن کویل :
یکی از بهترین سیستم سرمایش خانگی فن کویل است .فن کویل ها دارای خاصیت هوای دوگانه هستند یعنی هم سرما و هم گرما را همزمان تولید کنند فن کویل چند مدل دارد :
فن کویل زمینی که روی زمین نصب شده و گرما و سرما را به بالا زده .
فن کویل کانالی که داخل دیوار کار میشه و می تونه توکار یا روکار باشه .
فن کویل سقفی که گرما و سرما را از بالا به پایین میده .
فن کویل دیواری که روی دیوار نصب میشه و گرما و سرما را به صورت موازی میرسونه .
فن کویل ها برای تولید هوای گرم به پکیج یا موتورخانه و برای هوای سرد نیاز به چیلر یا مینی چیلر دارد .
این روزها فن کوئل ها به عنوان سیستم سرمایش از سقف جایگاه خوبی را در بین انواع سیستم های سرمایشی بدست اوردند.برای اطلاع از قیمت کلید ترموستات لمسی پارمیس کلیک کنید.
چیلر :
چیلرها جزء قویترین سیستم های سرمایشی است که در ساختمان های بزرگ مورد استفاده است که معمولا به این صورت است که یک چیلر مرکزی داریم و در هر واحد فن جداگانه که سرمای بسیار مطبوعی را تولید می کند اما اخیرا مینی چیلر نیز وارد بازار شده است که مختص یک واحد می باشد .
و در تحقیق در مورد سیستم های گرمایشی سرمایشی میتوان گفت چیلر جزو یکی از بهترین سیستم خنک کنندگی خانگی انتخاب شده است.
داکت اسپیلت :
این سیستم بیشتر در ساختمان های بزرگ و اداری کاربرد دارد و برای منازل مسکونی کاربرد کمی دارد داکت اسپیلت بهترین وسیله سرمایشی برای چند واحد جداگانه است.
بیشتر بدانید : انواع سیستم سرمایش گرمایش هوشمند
بهترین نوع سیستم سرمایشی
یک سیستم سرمایشی مناسب برای منازل میتونه ویژگی های زیادی را داشته باشه که اولین مورد اون میتونه قیمت مناسبش باشه چون ممکنه که بعد از خرید فکر کنیم که پولی که پرداخت کردیم بیشتر از ارزشش بوده پس قبل از خرید کارایی سیستم را نسبت به قیمت آن باید ببینیم.
مورد بعد میتونه کاربری آسون اون باشه وقتی که دستگاه ساده و کاربریش آسون باشه هنگامی که به اون نیاز داریم می تونیم به راحتی راهش بندازیم مورد بعد کم مصرف بودن اونه که امروز یکی از موارد اصلی هست پس هنگام خرید باید روی کم مصرف بودن اون دقت کنیم .
نکته بعد نصب مجاز اون هست چون بعضی از سیستم های سرمایشی طبق مقررات ساختمان نیست و نصب آن مجاز نیست .
بعضی از سیستم های تهویه انرژی زیادی را مصرف می کنند که به هیچ عنوان نه به سود صاحبخانه و نه به سود محیط زیست است .
سیستم های این ورتر از کم مصرف ترین سیستم های سرمایشی هستند که بخاطر داشتن ترموستات جریان برق را کنترل می کند و به محض اینکه دمای محیط به دمایی که می خواهیم رسید خاموش می شود و در مصرف انرژی صرفه جویی می شود .
سیستم های VRF :
که در مقایسه با چیلرها سرعت بالاتری دارد و به همین خاطر باعث کاهش هزینه های اجرا و نصب خواهد بود این سیستم ها باعث تنظیم رطوبت هوا ، سرعت جریان هوا و همچنین پاکسازی هوا خواهد شد .
سیستم های GH :
که یکی از مقرون به صرفه ترین سیستم ها است برای واحدهای تجاری ، اداری ، مسکونی و ….. چرا که مجهز به کمپرسورهای سرعت متغیر است سوخت آن از گاز طبیعی است بنابراین برای راه اندازی این سیستم ها به برق محدودی نیاز است یعنی فقط کنترل و فرمان فن ها برای کار کردن نیاز به برق دارد .
نحوه ی ارتباط انواع سیستم سرمایشی با خانه هوشمند
بعد از توضیح در مورد همه وسایل سرمایشی می رسیم به بحث هوشمند و ارتباط وسایل سرمایشی با هوشمند کردن .
در سیستم هوشمند و ساختمان هوشمند می تونیم با موبایل وسایل سرمایشی را کنترل کنیم حتی اگر خارج از منزل باشیم مثلا وقتی بعد از یک روز پرکار کاری و پر از مشغله در گرمای تابستان خسته و کلافه می خواهیم به خانه برگردیم تمامی وسایل سرمایشی خاموش و الان با خانه ای دم کرده از گرما رو به رو می شویم.
پس می تونیم در راه با موبایل و سایل سرمایشی را روشن و وقتی به منزل می رسیم از خنکی آن لذت ببریم یا موقع خواب اگر از شب تا صبح کامل و سایل سرمایشی کار کند هم ممکنه خونه خیلی خنک بشه و نزدیک صبح سردمون بشه هم انرژی زیادی مصرف بشه، پس با تنظیم وسایل سرمایشی و زمان دادن به آنها بعد از اینکه دما را به اون چیزی که می خوایم میرسونه، خودش خاموش می شود و بعد از مدتی دوباره روشن می شود در کل در یک ساختمان هوشمند می تونیم صرفه جویی زیادی در مصرف انرژی داشته باشیم پس با هوشمند کردن منزل خود به سراغ آرامش برین .